تارنمای worldometers.info که آمار شیوع کرونا را به صورت لحظهای منتشر میکند، در آخرین آمارهای خود اعلام کرد که تا بامداد یکشنبه ۴۰۱ هزار ۶۰۷ نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
براساس این آمار، همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۱۲ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدهاند که از این میان، ۳ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۴۱۵ نفر بهبود یافتهاند و بیش از ۳ میلیون و ۱۶۰ هزار مبتلا همچنان در حال مبارزه با این ویروس هستند.
اکنون ایالات متحده آمریکا با بیش از یک میلیون و ۹۸۸ هزار نفر مبتلای قطعی به کرونا و بیش از ۱۱۲ هزار فوت ناشی از آن، در صدر جدول جهانی هم از لحاظ ابتلا و هم از لحاظ فوتشدگان قرار دارد.
پس از آمریکا، برزیل با ۶۷۳ هزار و ۵۸۷، روسیه با ۴۵۸ هزار و ۶۸۹، اسپانیا با ۲۸۸ هزار و ۳۹۰ و انگلیس با ۲۸۴ هزار و ۸۶۸ مورد ابتلای قطعی در رده دوم تا پنجم جهانی از لحاظ شمار مبتلایان به کرونا قرار دارند.
همچنین از لحاظ آمار مرگومیر ناشی از کووید۱۹، انگلیس با ۴۰ هزار و ۴۶۵، برزیل با ۳۵ هزار و ۹۵۷، ایتالیا با ۳۳ هزار و ۸۴۶ و فرانسه با ۲۹ هزار و ۱۴۲ مورد فوت در ردههای دوم تا پنجم پس از آمریکا جای گرفتهاند.
ویروس کرونا موسوم به «کوید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
در حال حاضر پس از چین، اروپا و آمریکا، این ویروس در حال درنوردیدن آمریکای لاتین بوده و این منطقه از جهان به گفته سازمان جهانی بهداشت به کانون جدید شیوع کرونا تبدیل شده است.